Een feest in het dorp Libon Gogon.
Door: GerdaenMax
Blijf op de hoogte en volg Gerda
23 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam
Het afgelopen weekend was het tweede fiesta weekend en dat duurt tot woensdagochtend.Wij zijn gevlucht, met alle bewoners van de twee natuurhuizen , want het schijnt niet te harden te zijn.Het afgelopen weekend aan de zee, en nu logeren we bij een Nederlander, Paul Brand. die hier een kippenboerderij heeft.We kunnen hier twee nachten logeren en zijn dan verlost van het gebonkt en natuurlijk weer de karaokemachine die keihard aanstaat.Morgenochtend om 07.00 uur gaan we weer naar ons eigen plekje en morgenavond weer hier slapen.
Vanmiddag waren we door het dorp aan het fietsen en werden we ingehaald door een vrachtwagen vol met varkens.Ik zei nog vrolijk, ach kijk wat leuk die varkens....Max wist al beter en zei, ja die zijn voor het feest, voor op het bord.Ik kon het nog even niet geloven, die lieve roze biggen met hun krulstaarten, maar bij het dorp aangekomen wachtte me toch een nare verrassing.Ik fietse niets vermoedend door de straatjes van het dorpje en ineens hoorde ik een varken schreeuwen en zag ik drie mannen de poten met touwen vastbinden en een grote stok erdoor rijgen. Ik schrok me rot en zag het beest zo lijden....ik fietste door en kon er even geen woord uitbrengen.In Nederland had ik waarschijnlijk geroepen: blijf van dat beest af en was ik afgestapt of zoiets dergelijks. Nu was mijn instinct misschien maar even de juiste, want doorfietsen was de beste optie, zei Max later.Zo doen ze dat hier, gewoon op straat, kinderen spelen door, de was naar binnen of net opgehangen.Gewoon tussen de bedrijven door even een varken slachten............ Ik heb het geschreeuw nog lang horen naklinken in mijn oren.
Nou goed, ik heb foto's gemaakt van het buurtje waar we dus wonen en die wil ik jullie laten zien.Ook wat foto's op verzoek van onze logeerplek.
Vanuit een warme slaapkamer waar ik dit nu schrijf een groet uit Zarraga,lieve groeten Gerda.
23 Januari 2012 - 16:12
Okkie:
Wat een verhaal over dat varken. Ik kan mij voorstellen dat je geschokt bent... In onze nette westerse samenleving gebeuren deze zelfde onwaardige praktijken keurig in slachthuizen. Om te slachten waar een ieder bij is, is misschien wel eerlijker t.a.v. het dier wat zijn leven voor ons welzijn offert. Best wel iets om eens over na te denken. Nou ja Gerda, zo'n schokkende gebeurtenis doet iets met je...
Mooi om te zien hoe je zelfs in Azië een kamer weet te veranderen in een Gerdakamer. Echt leuk, ik zag het al bij de eerste foto. Zo te zien heb je 's nachts niet veel beddegoed nodig, alleen maar een laken of deken. Hoewel ik het niet echt kan invoelen hoe jullie nu leven, geven de foto's wel een goed beeld. Dank je wel en slaap lekker (als je dit nog leest). -
23 Januari 2012 - 16:20
Helma:
Wat een verhaal....
Verschrikkelijk van die varkens! Wat komen ze aan een gruwelijk einde!Zo heeft iedere cultuur zijn eigen levenswijze en traditie...
23 Januari 2012 - 20:09
Kaarje:
Wat een feest daar, behalve voor de varkens dan! Weet ik direct weer waarom ik vegetarier ben geworden!
Wel heel leuk dat je nu op een fiets rond kunt rijden! Foto's zijn iedere keer weer geweldig. -
24 Januari 2012 - 08:52
Margareta:
Ja joh, 's lands wijs 's lands eer. Wij kijken met Westerse ogen en wie zegt dat die beter zijn... Jullie maken van alles mee en dat kost veel tijd om straks thuis te verwerken.
De logeerplek ziet er geweldig uit. Goeie tijd verder! Grtjs Margareta -
24 Januari 2012 - 20:23
Gerard V. Teijlingen:
Lieve Gerda en Max,
Ik was er nog niet aan toe gekomen om jullie verslagen te lezen. Bij deze heb ik het ingehaald en de bijbehorende foto's bekeken. Mij geeft het het gevoel dat jullie daar helemaal op je plaats zijn en ook hard nodig zijn. Wat een andere wereld. En toch weer vertrouwd door de zelfde Vrije School gebruiken.
Misschien kunnen we overkomen om daar Jozef van Arimethea op te voeren. In karaoke-versie!
Vanaf nu jullie trouwe volger,
Gerard