De EHBO
Door: GerdaenMax
Blijf op de hoogte en volg Gerda
31 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam
Het leven is hier voor kinderen heel anders dan in nederland. Zarraga is opgesplitst in een soort buurtschappen (barangay's).In al die buurtschappen heb je een buurtkapitein die daar de baas is.Het is een leven dat veel buiten plaats vindt en er gebeuren vele tragische dingen.Wat opvalt is dat er veel mannen jong sterven en vrouwen alleen achter blijven met soms wel vijf of zes kinderen.Ook valt op dat de kinderen 's avonds laat nog op straat lopen en in de klas zitten te hangen of te gapen.Er komen op de EHBO kinderen met klachten als hoofdpijn en buikpijn, maar meestal zijn ze ook erg moe.Vanmorgen had ik weer een jongetje die na mijn heerlijke zorg van een druppeltje en een glaasje water en een aai over de bol meteen in een hele diepe slaap viel, wat heeft hij zuster???nou gewoon oververmoeid.Niets nog even wat lezen en dan naar bed met een kopje slaapthee.....gewoon doorlopen op straat en tegen de nacht in slaap vallen en tegen de ochtend wel naar school.Ik heb er een foto bij gedaan van mijn slapende patientje.
Vanmorgen liep ik door het veld naar de school en realiseerde ik me dat het vrijdag nog drie weken is en dan gaan we de kou weer tegemoet.Nu heb ik een afspraak in het weeshuis en daar gaan we een kijkje nemen en met de directeur praten over hoe het daar gaat.
Bedankt voor alle reacties tot nu toe, zo leuk is dat, blijf het volhouden:)
lieve groet uit Zarraga, het is hier warm en de zon schijnt fel......
Gerda
31 Januari 2012 - 06:16
Willem:
He, ik ben de eerste vandaag! Wat blijft dit een belevenis voor jullie. Ja, die kinderen oververmoeid. Kennen ze dat begrip daar wel? Ze zullen het misschien wel normaal vinden om zo lang op te blijven...
Vertroetel ze maar goed Gerda! Dat hebben ze wel nodig zo te lezen.
Alle liefs,
Willem -
31 Januari 2012 - 08:14
Martine:
hoi Gerda en Max,
Ik geniet van jullie reisverslagen. Het is zo bijzonder wat jullie doen. Geniet nog maar even van het warme weer want het is hier berekoud! Ik kijk met veel plezier weer uit naar het volgende verslag!
Dikke knuffel je nichtje Martine en de rest. (Gefeliciteerd met je zus!) -
31 Januari 2012 - 09:58
Simon En Bep:
Wat doen jullie goed werk!Uit foto's en verslagen is duidelijk op te maken dat er met enthousiasme,kennis van zaken en energie wordt gewerkt.Twee maanden is eigenlijk te kort lijkt me,maar jullie werk zal vast langer doorwerken dan twee maanden.
Tot een volgende keer;s.en b. -
31 Januari 2012 - 12:08
Helm@:
De zon schijnt ook hier fel, maar het is -4 gr.
Wat een belevenissen weer zeg.. Mooi om te lezen wat jullie zoal doen. :-D
De 3 r-en zijn zo slecht nog niet.
Zó liefff dat jongetje wat slaapt! Wat doen jullie goed werk! Hoe moet dat nou straks zonder jullie goede hulp en adviezen? ;-) Komen er wel meer vrijwilligers ook daar? De laatste maand zal wel snel omgaan. Genieten blijven! Doe ik ook met jullie indrukwekkende verhalen. Veel liefs, -
31 Januari 2012 - 13:23
Hanna:
Lieve Gerda en Max, wat een heel andere wereld is het toch en wat heerlijk als je ziet dat zo'n jongetje gewoon na wat goede zorg van nurse Gerda meteen in slaap valt.
Wat zal het " weer" tegen vallen als jullie terug komen en wat zal het weer wennen zijn in Holland maar ook dat zal jullie wel lukken ,ga nog maar even door Gerda met je goed zorg !! Lieve groet Hanna -
31 Januari 2012 - 18:00
Kaatje:
Hoi lieve Gerda, wat een ontzettend lief patientje heb je daar, ze zijn in goede handen bij jou!! En wat is je babymutsje goed gelukt zeg, van alle markten thuis, ha ha!! Het gaat nu inderdaad snel hé? En koud is het hiet nu zeker!! Ik heb nu al zin om al je verhalen te horen en foto's te zien. Maar je houdt ons goed goed op de hoogte met je mooie verslagen en foto's, erg mooi!! Nog een fijne tijd, liefs Kaatje. -
31 Januari 2012 - 19:21
Annemies:
Alweer een erg leuk verslag en foto's! Ik geniet er steeds van.
Klinkt erg leuk de EHBO! Mijn ervaring is momenteel ook het helpen van 'vermoeide' kinderen. Waarschijnlijk is de oorzaak anders dan bij jullie!
Zeg, take care and enjoy!!! Liefs, Annemies -
01 Februari 2012 - 09:10
Jennemieke Otger:
Lieve Gerda en Max, jullie in de warmte, hier worden de schaatsen geslepen. Ik kijk er naar uit om door het polderlandschap te schaatsen.
Mooie foto's en verslagen van jullie. Ik geniet er erg van om jullie op deze manier te kunnen volgen.
lieve groet van Jennemieke -
01 Februari 2012 - 13:49
Caroline Mulder:
Max en Gerda,
Weet je dat ik eigenlijk een beetje ontroerd raak als ik kijk naar hoe zingevend jullie bezig zijn?
Morgen sta ik extra geinspireerd en onze Westerse zegeningen tellend voor 7C en lees ik het tropengedichtje voor wat ik op deze site vond als gelegenheidsgedicht in het kader van de Poezie-periode. En gebruik ik onze decadente beamer om jullie verhalen en foto's te laten zien. Eens kijken of onze 7C-ers geinspireerd of anderszins geraakt worden (net als ik) door jullie zingevende werkzaamheden daar!
Caroline