De doktersworkshop.
Door: GerdaenMax
Blijf op de hoogte en volg Gerda
15 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
De artsen Raoel en Bingbing, zijn twee initiatiefnemers van de school en vandaar kwam ook de vraag voor een paar simpele handelingen voor ritmische massage. Ik heb de rugmassage en de voetmassage behandeld .Ik ben begonnen met de mensen elkaar een hand te laten geven, eerst met rechts en daarna met links , om het verschil in druk te ervaren en daarna de sandwichgreep, dit is een hand tussen twee handen in.
De rugmassage heb ik eerst voor gedaan op Raoel, en daarna hebben anderen het nagedaan.Ik dacht in een groot hospital te komen,en een kamer te hebben met een behandeltafel, maar nee........We hebben redelijk moeten improviseren, maar dat zijn we goed in, dus de tafel die er stond (veel te klein) en het bureau aan elkaar geschoven, computer beetje opzij.....en liggen maar.
Het was een leuke, 2 uur durende workshop en ze willen volgend jaar de vervolgcursus bij mij doen??????
Nu, vanmorgen vertrokken naar het klooster in de bergen en begonnen met de teachertraining.Max gaat hier vijf dagen les geven en ik help met de kunstzinnige activiteiten en de dramalessen.Vanmorgen begonnen met het ontstaan van de Waldorfschool.
De plek waar we zitten is hoog, mooi en vredig en de nonnen lopen hier om ons heen en vinden ons bezoek wel leuk.De nonnencellen waar we in moeten verblijven zijn op zijn zachtst gezegd,eenvoudig:-)
Tja, het is een mooie manier om in de stilte te komen voor vertrek zullen we maar zeggen.Ik zit hier nu te schrijven en een non kwam net al vragen of ik al contact had. Ik dacht eerst met God.....nee, met de computer vroeg ze toen, en kwam even nieuwsgierig over de hei kijken wat ik aan het schrijven was.Het contact is er dus, en ik kan jullie op de hoogte houden.... en het contact met God, dat krijg je hier vanzelf, daar hoef je niets voor te doen.
Een groet uit de bergen van de filipijnen, Gerda.
15 Februari 2012 - 08:06
Michiel&Marianne:
Wat een mooi omgeving daar!!!
En... leuk verhaaltje weer Gerda. -
15 Februari 2012 - 08:11
Okkie:
Ooit reageerde een buurman met "God allemachtig" bij iedere dia die andere buren vertoonden na hun reis door China. We hebben toen de hele avond in een deuk gelegen vanwege deze ongepaste kreet. Jouw verhaal wekt bij mij dezelfde reactie ha ha...Ga zo door...liefs -
15 Februari 2012 - 08:26
Simone:
grappig ben je toch...
het ziet er daar prachtig uit, ik zou willen dat ik daar nu ook even een paar dagen mocht zijn....lekker even rust aan het koppie....
dikke kus van je zus X -
15 Februari 2012 - 15:26
Rozemarijn:
Jullie maken er wat moois van, daar! Zelf al heb je geen massage tafel... En dat alles zonder gezucht en gezeur, zoals hier in Nederland. Goed om zo in het leven te staan. Ik vind het knap hoe ze daar leven, als ik dat allemaal zo lees.
Nog eventjes en dan zijn jullie weer thuis. Ook wel fijn om naar uit te kijken, ook al heb je het daar ook naar je zin.
Die bananen chipjes zagen er lekker uit. Een keer maken in Nederland?
Heel veel liefs ook aan Max.
15 Februari 2012 - 16:03
Helma:
Dat contact met de computer of was het toch met God werkt op je lachspieren... :D -
15 Februari 2012 - 19:11
Vul Hier Je Naam In.:
Een prachtig verhaal mam! Nog 10 dagen, 240 uur, 14400 minuten 864000 seconden en dan zit het avontuur er weer op. Ik verheug mij erop om jullie weer te zien.
Tot snel. Xx -
15 Februari 2012 - 19:12
Tijn :
van Martijn -
16 Februari 2012 - 05:08
Sandra Oud:
Hoi,
Ik ben onder de indruk van jullie reisverslagen en inzet! De weken vliegen om en wat een belevenissen allemaal. Ik wens jullie nog veel plezier de laatste dagen en vooral genieten met elkaar. -
16 Februari 2012 - 10:51
Seline:
Nou dat is leuk, zelf nog maar kort terug van een werk 10 daagse voor mijn boek in Bali dus weet ook dat de Tropen je kunnen betoveren.
Geniet! x Seline